Tips: 

1. Kijk uit met discounters op internet! 

Het aanleggen van een nieuwe tuin is leuk, maar vaak ook een grote uitgave. 

Wat wij veel zien is dat mensen willen bezuinigen en op zoek gaan naar goedkope (re)  materialen, en dan uitkomen bij discounters op internet. 

Bedenkt u zich altijd goed dat deze discounters vaak B keuze materialen verkopen, maar dit niet altijd eerlijk vermelden op hun website. Sterker nog, met regelmaat worden deze materialen als A keuze aangeboden. 

Wanneer deze leveranciers de materialen uiteindelijk uitleveren, blijkt er vaak sprake te zijn van de welbekende "kleine lettertjes". 

Wij zien veel verschillen in kleuren, in dikte, en zelfs gebroken/beschadigd materiaal wat vervolgens niet word terug genomen door deze leveranciers. 

Hoe dan wel? 

* Ga ten aller tijdens langs bij een leverancier!  Koop niet van een plaatje, de kleuren zijn altijd anders dan op de foto, en op een foto kunt u de structuur van de tegels niet goed beoordelen. Bovendien is een bezoek aan een showtuin vaak erg leuk als u bezig bent met de inrichting van uw nieuwe tuin.

* Heeft u een kleiner oppervlak te bestraten? 20 m2 of minder? Vraag bij de leverancier of er restpartijen zijn! Dit scheelt vaak veel geld! 

* Controleer altijd even de recensies van een leverancier, lees wat de ervaringen zijn van klanten die u zijn voorgegaan. 

* Vraag altijd even na of u garantie heeft op de materialen, en of eventueel overgebleven materialen kunnen worden opgehaald. 

De leverancier waar wij zeer goede ervaringen mee hebben is Buiter Beton. U vind Buiter Beton aan de Rijksweg 91 in Naarden ( langs de a1)

 

 

2. verlichting in de tuin.

Een  echte sfeermaker, maar toch een vaak vergeten detail, verlichting in de tuin! 

Is net de hele tuin aangelegd, moet alles weer overhoop worden gehaald omdat we zijn vergeten een stroomkabel onder de bestrating door te leggen. Zonde! 

Solarlampjes hebben vaak niet het gewenste resulaat, en hoewel de stroomkabel niet direct in gebruik hoeft te worden genomen, is het wel erg handig om hem in ieder geval in de tuin te verwerken. 

Zomaar een tip dus ;) 

 

 

3. De Hydroblob is hot!!

Steeds meer gemeentes verbieden het om de afvoer van het hemelwater aan te sluiten op het riool. 

Er bestaan natuurlijk verschillende alternatieven voor dit "probleem", maar het systeem waar wij erg goede ervaringen mee hebben is de hydroblob. 

Bekijk het filmpje hier onder! 

 

 

 

 

 

hydroblob

Buiter Beton Naarden